53. PEATÜKK: “Pikk paus”

Ma ei ole vahepeal treeninud. Kohe üldse mitte. Ja väike ujumine või muruniitmine ei lähe antud juhul arvesse – nii palju kui mulle ka ei meeldiks seda krediiti välja võtta. Ehk siis – ei ole mõtet leida põhjuseid miks ma pole midagi teinud, vaid pigem hakkame aga uuesti treenima ja läheme sellest punktist edasi. Kuidas mu maks elab? Ma ei oska öelda, sest täpselt samamoodi nagu vererõhuga ei tunne ma seal maksas ka eriti midagi. Pigem ma arvan et tal läheb hästi – aga samas meie dialoog on pigem ühepoolne, et ma küsin ja tema ei vasta. 

Aga siis täna käisin taas treeningus ja Eric oli kenasti ja saal oli sama koha peal ja sisuliselt oli kõik suurepärane ja nii nagu viimane kord. Me Ericuga korra Saaremaal puhkuse ajal nägime ja ta ütles kuidagi nii mahedalt, et ega see treenimine eest ära ei jookse, aga samas andis tunda ka – et ehk oleks nüüd aeg kaaluda jällegi pisut koormuse andmist. No seda ma nüüd ka teen. Tegime kõik harjutused korra ära, alates kükitamistest ja lõpetades hantlitega ja juba treeningus ütles Eric, et annab homme tunda. Oi kuidas ta eksis, sest mitte homme ei anna, vaid juba praegu annab ja korralikult. Aga samas midagi väga hullu ka ei ole, väike valu pole veel kellelegi liiga teinud. Kaal on paar kilokest langenud, aga seda oli arvata.

Kuna me lubasime siin olla tervise asjus avatud, siis ma räägin ka oma uuest ravimist, mille nimi on semaglutiid ning mille Dr. Anneli Talvik mulle välja kirjutas ning mida ma olen saanud nüüd juba mitu head kuud kasutada. See on selline väidetavalt tark rohi, mis USAs laiemalt on levinud (valmistatakse Taanis) ning mis on mõeldud ennekõike suhkruhaigetele. Teda süstitakse kõhunahka ning see juhtub korra nädalas. Protseduur ei ole absoluutselt valus – sest kui Sul on juhtumisi selline uhke masoll nagu minul, siis ütleme, et peab väga pingutama – et nõela torget tunda. Küll aga, kui patsiendid hakkasid seda semaglutiidi kasutama, siis selgus, et ravim mõjus veel mitmesse kohta ja kõik mõjud olid rohkem kui positiivsed. 

Vererõhu alanemise asjus, kaalu langemise asjus jne – vaatan ma nüüd selle rohu poole. Ning tõepoolest, söögiisu on vähem, kaal langeb ja see on ju ühele vererõhuhaigele positiivne. Alguses olid teatavad kõrvalnähud – kerge iiveldus tekib ning sageli jätad kolmandiku või isegi poole praest järgi, sest lihtsalt ei taha rohkem – aga muidu toit ikka maitseb ja kõik on ses vaates kosher. Endiselt võtan ma ka Valsacombi nimelist vererõhutabletti korra päevas, aga tänu semaglutiidile on reaalne võimalus sellest varsti ehk lahti saada. Igal juhul – on hetkel vererõhk 139/85 ja niimoodi mu raviskeem välja näeb. Muus osas oli ka tore suvi – palju päikest ja Saaremaad.

Jätkub…

Broneeri aeg Dr Anneli Talviku vastuvõtule

Broneeri aeg Treeningõppesaalis

Loe ka teisi Toomas Luhatsi blogi peatükke