26. PEATÜKK: “Koroona-paus”

Nagu kõik teised spordisõbrad, kes on harjunud nädalas paar korda liigutama, nii olen ka mina praegu sunnitud pausil. Pole minu asi öelda, ega hinnanguid anda. 

On üleriigiline reegel, siis tuleb sellega arvestada ja koroona olukord Eestis on selline, et ma saan täiesti aru, miks minu jõusaalitreeningutes või võimlemistreeningutes paus on. Päris nii ei ole ka, et ma oimugi ei liiguta. Väikesed metsaskäimised, laste kelguvedamised ja muud jalutuskäigud on. Aga ma selgelt tunnen puudust oma kahest korras nädalas. Ei läheks nii kaugele ja ei ütleks et ma olen lausa närvis, aga ma tunnen füüsiliselt puudust oma treeningutest ja oma treeneritest – Eric Brauerist ja Maarit Sarjasest ja isegi sellest autosõidust Tervisestuudiosse. Omamoodi on see isegi imelik, sest need neli, viis kuud, mil endaga tõsisemalt tegelenud olen, ei eeldaks justkui tohutut kiindumust treeneritesse ja jõusaali. Aga nii see ometi on. Tunnen reaalselt puudust. Ja see on tegelikult kohutavalt hea ja õige. Oleks neetult nõme, kui salamisi naudiks seda, et treeningud on ära jäänud ja ei toimu, siis oleks ilmselt midagi ikkagi valesti – isegi kui see oleks alateadlik. Aga ei ole. Julgen oletada, ilma otseselt kaalu peal käimata, et ma olen suutnud hoida siiani oma kaalu ja ilmselt ka vererõhku stabiilsena. Mõned lood tagasi, koos Ericu mõtetega ka põgusalt mõtisklesin sel teemal, et praegu hoiame joont ja kui tekib tunne, et tahame veel alla võtta, siis läheme seda teed. 

Amüsantne seik on see, et ma saan aru, et minu magu on veidi väiksem kui siis kui alustasin. Ta on kokku tõmmanud ja peamiselt toidukoguste vähendamise tõttu. See ei ole olnud alati lihtne, ent samas ei ole see ka sugugi teab mis keeruline – vähem süüa. Selgelt on see aga mõnus, kui ei lahmi toitu sisse nagu kombain, vaid ikkagi naudid ja sööd aeglasemalt ja vähem. Toidu maitse on parem, kogused on väiksemad ja omamoodi on tore ka kui saad teksapüksid ära võtta nii et ei pea nööpe ja vööd lahti tegema. Igaljuhul, loodan et peagi taastub treenimisvõimalus vähemalt mingiski mahus ja seniks üritan tublilt reegleid jälgida, sest igaühest sõltub meie kõigi tervis.

P.S. Pilt on seni viimasest treeningust, mis leidis aset paar nädalat tagasi. Peace and Love ja peame vastu!

Jätkub…

Broneeri aeg Dr Anneli Talviku vastuvõtule

Loe ka teisi Toomas Luhatsi blogi peatükke