Kaunis välimuses pole määravad üksnes ilus soeng ja riided, vaid just see, millise kehahoiuga neid kantakse. Seepärast on rüht väga oluline ning sellega tasub vaeva näha.Inimese rüht pole püsiv ja muutumatu, seda mõjutavad nii tervis, kehaline vorm kui ka meeleolu. Korrektne rüht tagab meile sirge selja ja terve lülisamba kõrge vanaduseni. Paljud tervisehädad saavad aga alguse just halvast rühist ja sel põhjusel vajab kehahoid regulaarset kontrolli ja hoolitsust. 

Eesti laste suurimaks probleemiks rühihäirete kujunemisel on peamiselt siiski väheliikuv eluviis, suurenenud transpordivahendite osakaal ning samuti arvutite ja televiisori osa igapäevases elurutiinis. Lisaks pikale istumisele koolis järgneb sageli istuv eluviis kodus. 

Lasteaia- ja koolilapsed on rühihäirete ennetustegevuse osas väga oluline sihtrühm, kuna just selles eas toimub väga intensiivne skeletisüsteemi kasvamine ning areng, samuti kujunevad välja peamised harjumused ja hoiakud nii elustiili kui tervisekäitumises. Lisaks koolile mõjutavad selles vanuses seda ka lähem sõpruskond ja perekond ning nende harjumused. 

Laste rühihäired ning tugi- ja liikumiselundite haigused on põhjustatud eelkõige ebatervislikust eluviisist ja keskkonnast. Vähem tähtis ei ole lihaskonna areng. Skolioos ehk vildakselgsus on põhjustatud just nõrgalt arenenud lihaskonnas, mida esineb tavaliselt 11-15 aastastel õpilastel. Kõige tavalisemad sümptomid on selja- ja kaelavalud. Õpilaste hakkavad seljavalud ilmnema 13-14 aasta vanuses, sageli eelnevad seljavaludele pea-, kaela- ja kõhuvalud. Õpilaste seljavalud on enamasti põhjustatud ebaõigest istumisasendist, ülekaalust, stressist, vähesest füüsilisest liikumisest ja võistlusspordist.

Kutsume taaskord kõiki lapsi ja noorukeid rühikontrolli R 26.08 

Rühikontrolli eesmärk on ennetada ja parendada kasvueas laste rühihäireid ning samuti ennetada skolioosi.

Lapse rühi kontrolli viib läbi Maciej Dluski PhD, Yumeiho Shihan (7dan). Dr. Dluski on peaaegu 30a. tegelenud laste rühihäirete ja skolioosi ennetusega, võttes vastu patsiente mitmetes Euroopa linnades konsultatsiooniks ja rühikontrolliks. Tema praktika on näidanud, et skolioosist tervenemine kasvueas on toimunud üle 70% juhtudel.

BRONEERI AEG

TUTVU YUMEIHO HINNAKIRJAGA